Mello 2019 ser ut att bli ett riktigt balladår

Utan att avslöja allt för mycket berättar SVT i ett nytt inlägg på sin blogg att det är gott om ballader i årets Melodifestival. Det talas om balladernas återkomst till tävlingen.
🙶 Det är mycket starka ballader i startfältet med hög kvalitet🙷
Så uttrycker sig Christer Björkman i en kommentar, och tillägger att förekomsten av ballader brukar gå i vågor. Felix Sandman visade att det går att få en jättehit med en ballad.

Han kom som bekant tvåa i senaste Mello med Every Single Day. Och det fanns fler låtar i lugnt tempo som nådde toppen. My Turn med John Lundvik (bilden) hamnade ju på 3:e plats.

Vi har ännu ingen aning om vilken inriktning det är på bidragen i årets festival. Så när SVT nu går ut och meddelar att det är gott om ballader är det bara något man får förhålla sig till som ett faktum. De låtar som Lisa Ajax, Wiktoria, Bishara, Rebecka Karlsson och i viss mån Hanna Ferm & LIAMOO tävlar med är just ballader och ännu fler lär finnas bland startfältets 28.

Tillbakalutat sound
Och möjligtvis är det dags för ett mer tillbakalutat sound för en gångs skull. Senast en ballad vann Mello var för fem år sedan, Undo med Sanna Nielsen. I Eurovision var detta uppskattat, 3:e plats blev det i Köpenhamn 2014.

Variation är alltid att föredra och om det i år är läge för en ballad eller powerballad att vinna så kanske det också är en tjej som ska framföra den. För efter Sanna Nielsen har det bara varit grabbar som tagit hem sångfågeln i Friends Arena och representerat Sverige.

Benjamin 2018, Robin 2017, Frans 2016 och naturligtvis Måns 2015 har alla varit värdiga vinnare och gjort mycket bra ifrån sig. I år har det dock gått fem år sedan en kvinna senast tronade överst på Mellos prispall, på tiden att det kanske sker igen med en stark ballad av hög kvalitet - eller?

Kommentarer

  1. Ja! behöver inte nödvändigtvis vara en kvinna men en ballad vore fint! Jag uppskattar en bra ballad så mycket mer än en bra upptempo-låt (och de sensate 2 årens vinnarlåtar har varit skit så kan inte bli sämre)

    SvaraRadera
  2. gärna åt balladhållet för mig oxå. helst i stil med my turn och österrikes låt. men jag har inget å klaga på på dom 2 senaste vinnarlåtarna i mello. perfekta var dom inte men det fanns så många sämre.

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar