2019 års ESC officiellt invigd

John Lundvik tillsammans med The Mamas på den brandgula mattan. Välkomstceremonin vid Habima Square i Tel Aviv höll på i fyra timmar och bjöd på en nyhet. För första gången fick vi genom tv-kamerorna följa med inomhus där värdstaden med borgmästaren i spetsen hälsade artister delegater och speciellt inbjudna välkomna.

EBU:s Eurovision Song Contest-chef Jon Ola Sand höll tal och så bjöds det på musik och ett försök till liverapport från festplatsen Eurovision Village. Dana International gjorde en remixad version av sin vinnarlåt från 1998.


Alla 41 artister med följe tog sig igenom den utrullade mattan runt torget till konserthuset där invigningen fortsatte och senare avslutades. ESCsverige liverapporterade på Twitter.

Ett bildgalleri på våra svenska deltagare och annat följer här. Precis som en av programledarna nämnde har Sverige stolta Eurovision-traditioner att leva upp till i Israel. Senaste tävlingen i landet för 20 år sedan vann ju Charlotte Nilsson-Perrelli!

Kommentarer

 1. Enligt media har eurovision 4 gånger fler tvtittare hos åldersgruppen 15-25. Just den gruppen hade inte john som favorit i Melodifestivalen.
  Det kan vara en stor nackdel för honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ok men är det 4 gånger fler i den åldersgruppen än vad vad,, 26-36 eller 37-47?????

   /frederik

   Radera
  2. Menade att det är 4 gånger fler tv-tittande i åldersgruppen 15-25 än den genomsnittliga tvtittaren på eurovision.

   Radera

Skicka en kommentar