Spanien: En explosion av färger

Har man inte sett det förut blir man fascinerad. Det spanska bidraget tar hjälp av färggranna LED-väggar och golv samt boxar med dansare i bakgrunden. Allt är mycket effektfullt.

Det kan Miki och hans La venda behöva, även om låten är medryckande så är den samtidigt onödigt repetativ. Undrar hur många gånger Miki hörs sjunga titeln La venda?I dag repeterade "big 5", det vill säga Spanien, Italien, Frankrike, Storbritannien och Tyskland för första gången. På scenen också Israel i egenskap av värdland. Tyska tjejerna hade inget bra förstarep, de sjunger om systerskap men det var inget intryck man fick från scenen. De var inte samstämmiga helt enkelt och lämnade en ganska oberörd. Kanske hade de bara en dålig dag?

Från den här gruppen är det annars Italien som legat högt upp i omröstningar och på bettinglistor. Mahmoods låt Soldi  är en av de mest spelade på Spotify över hela världen.

På scenen ser man pengar som brinner visuellt och text som radar upp sig på den stora LED-skärmen. Man köper helheten, paketet och detta kan och bör räcka långt, men ända till förstaplatsen i finalen om en vecka är åtminstone i nuläget tveksamt.

Kommentarer

 1. Varför är ni tveksamma till italiensk seger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lika bra live som studioinspelningen av låten. Men det kan ju bli bättre fram till finalen! Italien sjunker snabbt bland oddsen, nere på 7:e plats nu vilket väl får ses som ett bevis för det vi är inne på.

   John Lundvik är tvärtom, scennumret är sedan länge inarbetat och tryggt och live är upplevelsen större än när man bara lyssnar.

   Radera

Skicka en kommentar