"Inget ESC 2020 i Amsterdam"

Chefen för den holländska turiststyrelsen kräver att nästa års Eurovision inte hålls i Amsterdam. "På så sätt visar vi världen att vi har mer att erbjuda än huvudstaden och de traditionella, vanliga platserna."

Uttalandet kommer från Jos Vranken som är direktör vid NBTC, Nederländernas turiststyrelse. Han säger det till tidningen "Parool" enligt vad bloggen songfestivalweblog.nl rapporterar på Twitter.

Jos Vranken tycker städer som Rotterdam, Maastricht och Zwolle vore lämpligare. Oförutsägbara alternativ som mycket väl skulle kunna klara av ett värdskap som ESC. Särskilt Ahoy Arena i Rotterdam pekas av landets turismchef ut som ett fullgott val. Han hänvisar till en undersökning på Facebook.

"Många holländare verkar intresserade av en festival i Ahoy. Enligt den säger sig 59 000 redan vara intresserade av ett sådant evenemang medan 5 500 uppger att de skulle närvara."

Ännu är ingenting klart var ESC 2020 ska avgöras någonstans. Först i juni kan det komma ett besked om någon slags inriktning. Amsterdam är långt ifrån ensam om att ha anmält sig som värdstad.

Läs också:  Fem holländska städer vill ha ESC  ⇨

Kommentarer