Inget problemfritt genrep

En 5-årig Netta Barzilai tittar på tv och ser Dana International vinna Eurovision 1998. Så börjar semifinal 1. Hela showen kördes igenom för första gången med alla 17 tävlande i semifinal 1 + Frankrike, Spanien och Israel.

Det dröjde en halvtimma innan man kom igång och från och till följde ständiga avbrott där absolut inget hände varken på scenen eller på tv-skärmarna. Tekniska bekymmer av allt att döma, men det är ju därför repetitioner finns till så allt sitter som det ska och flyter på bra när det väl gäller.

Som tur var innehöll eftermiddagens rep ingen publik för de hade nog tröttnat. Semifinalen ska ta 2 timmar och 10 minuter, här höll man på i mer än 3 timmar. I kväll lär det viktiga jury-genrepet säkert gå smidigare.

Alla deltagare bar de kläder de ska ha på sig vid tv-sändningen i morgon. Allting kördes igenom med de fyra programledarna på plats (varför måste de vara så många?). Samma sak med såväl mellanakt som avslöjandet vilka tio som tagit sig vidare till finalen. Bidragen som nämndes var fejk alltihop.

En smygtitt på grafiken och hur resultattavlan med de olika länderna kommer att se ut syns längst till höger på den här bilden som är tagen från ett kontrollrum.

Den så kallade scoreboarden påminner mycket om fjolårets i Lissabon. Samma blå bakgrund och likadant grafiskt typsnitt:

Hela gänget från semi 1 samlade. På måndagskvällen genrepar de för jurygrupper i 20 länder:

Kommentarer