Tel Aviv: Nu är det igång

Från ett än så länge ganska tomt presscenter får press och fans snällt följa repetitionerna från arenan via storbildsskärmar. Bilder och rörligt material har endast EBU:s Eurovision.tv tillgång till i denna inledande omgång.

I centrum i dag står första halvan av startfältet i semifinal 1. Premiärbidraget var det cypriotiska och här utnyttjas LED-skärmarna till max. Sångerskan Tamta startar numret ensam och scenen går då i mörka färger, för att snart få sällskap av dansare och radikalt ändrad färgsättning.

Det är en stark start på hela ESC 2019 och man förstår varför Cypern tilldelades startnummer 1. EBU:s webbplats har publicerat korta klipp på sitt Instagram.

Tjeckiska gruppen Lake Malawi har bytt reptid med Montenegro. De har gjort sin låt så många gånger så den sitter verkligen. Sångaren hoppar och skuttar runt precis som i musikvideon. Mycket glada färger vilket också inkluderar bandmedlemmarnas tröjor.

Längst fram på scenens förpik står Sebastian Rejman och långt bakom honom i discjockey-båset står Darude. En kvinnlig dansare står upphöjd i mitten på scenen. Finlands scenshow påminner mycket om den som användes i UMK, den nationella uttagningen i början av mars.

Röstmässigt gör Sebastian Look Away all rättvisa, kanske till och med ett snäpp bättre än i den finländska låtfinalen!

Det är ingen tvekan längre. Eurovision Song Contest 2019 är igång på allvar. Till skillnad mot Lissabon för ett år sedan tar man i år mycket hjälp av LED-skärmar och andra imponerande effekter för att sätt extra guldkant på tävlingen och höja synintrycken.

Arenan och scenen är en av de minsta på länge, men upplevelsen man får när man följer det på skärmen oavsett om det är tv eller webb är att det ser betydligt större ut.

Kommentarer