Pressen tycker till om semi 1

70 pressmänniskor på plats i Tel Avivs presscenter har ombetts rösta på vilka tio de helst vill se ta sig vidare från semifinal 1 till finalen. Det är helheten som har efterfrågats, det vill säga både låt och scenshow.

Nu när första repetitionsomgången är avklarad finns det ett resultat. Det blir svårt för Victor Crone, Estland (14:e plats), att nå tio i topp och helt omöjligt för Darude feat. Sebastian Rejman, Finland (näst sist). Hatari, Island (6:e plats), är däremot i trygga händer.

Överraskande nog är det australiska Kate som media röstar fram som vinnare strax för favoriten Tamta, Cypern:
Topp 17. Men bara 10 kan räkna med final vilket allt från nr 1 Australien (77 poäng) till nr 10 Vitryssland (28 poäng) klarar.

Numera är det sajten ESCXTRA.com som håller i det som i samband med Eurovision alltid kallats "Press Poll". Förra året prickade de in 8 av 10 rätt i semi 1 med Cypern som etta. Pressen missade Estland och Irland och vinnande Israel hade de som 6:a.

Inför semi 2 i Lissabon hade man 7 av 10 rätt. Här förbisågs Nederländerna, Serbien och Slovenien. Benjamin Ingrosso kom på 6:e plats vilket ju var nära det slutliga tävlingsresultatet. Moldavien vann och gick ganska riktigt till final men hamnade där på 10:e plats.

Kommentarer