Andra repomgången för flera favoriter

TV-repetitionerna fortsätter med bidragen i den senare delen av startfältet i Sveriges semifinal. Rysslands Sergej har gjort ännu en stark insats och holländske Duncan har levererat felfritt även om allt fler frågor väcks kring scennumret. Men vi startar med Malta.

Michele och hennes Chameleon tror de flesta tar sig vidare till finalen. Den maltesiska låten hör till bettinglistornas topp tio av samtliga 41. En palett av alla färger som tänkas kan används i bakgrunden, ändå är det inte lika explosionsartat som i det spanska bidraget.Med ett något förändrat bildval jämfört med tidigare i veckan har norska KEiiNO repat för andra gången. Det mesta är sig likt och sitter som det ska men röstmässigt är det lite sämre, särskilt jojkande Fred har delvis problem med att få rösten att räcka till.Här är en låt som vi tror är underskattad men som kan komma att tilltala speciellt tittarna i semifinal 2. Med tanke på hur Litauen ligger till i de flesta omröstningar och oddsmässigt skulle det för många fans vara överraskande om Jurij Veklenko tog sig till final. Men ESCsverige bedömer att hans chanser för avancemang är ganska goda.Så till storfavoriten. Nederländernas Duncan sjunger fortsatt bra och det melankoliska temat på scenen passar låten. Men allt fler undrar om det räcker till seger.

"Att bara låta sångaren sitta vid sin keyboard och inte göra något mer av numret för att skapa ännu mer stämning drar ner helhetsintrycket". De kan knappast vinna med det uppträdandet."

Det är sådant man kan höra av medier och ESC-fans från Danmark till exempel. Trots allt betraktar spelbolagen fortsatt Nederländernas bidrag som det med störst chans att vinna, oddsen är lägst av alla. I fansens omröstning "OGAE Poll" kom holländarna trea endast tio poäng från segern.Azerbajdzjans Truth med Chingiz har blivit mer och mer populär och tros nu placera sig i topp vid årets Eurovision. Tidigare i veckan rusade bidraget från 13:e upp till 4:e plats på oddslistan. Givetvis tar han sig ur semifinal 2 och går till final, men robotarna skulle han lika gärna kunna vara utan!


Kommentarer