Oddsen: Azerbajdzjan rusar - är ny fyra

Nu när alla semifinalister repeterat en första omgång visar det sig snabbt på oddsen. För Azerbajdzjan är det goda nyheter men mindre bra läsning för Norge.

När ESCsverige för snart två veckor sedan kollade in spelbolagens bedömning om vem som anses ha störst chans att vinna ESC 2019 låg Azerbajdzjan på plats 13. I dag har de rusat upp till 4:e plats. Ingen annan har lyft så pass kraftigt sedan repetitionerna startade i Tel Aviv. Framåt också för Australien till plats 11 och Nordmakedonien till plats 15.

Läs också:  Vad säger oddsen 27/4

Norge däremot går från att ha varit det land med tävlingens 10:e största chans att segra till det med 13:e största vinstchans. Schweiz tappar också, ner från plats 4 till 6. Det är alltid så att repen får effekt på oddsen, för några blir de lägre och för andra högre.

Sveriges John Lundvik verkar övertyga alltjämt, hans bidrag ligger kvar som det 5:e med störst chans att vinna av 41 ska tilläggas. Danmark avancerar rejält, från placering 23 till 18. Estland är oförändrat 22:a medan Finland tappar mark i botten på listan, från plats 29 till 32.

Stora vinnaren hittills i varje fall, eftersom värdlandet och "The Big 5" inte repeterat ännu, är utan tvekan Azerbajdzjans bidrag Truth med Chingiz.

Hela nio placeringar har azeriernas låt tagit in och lika många länders bidrag har passerats på vägen upp. Allt enligt denna färska avläsning av Oddscheckers lista.

Vi redovisar inte här ställningen för samtliga 41 utan endast topp 15. Så som det såg ut mellan 8-9 maj:

Kommentarer