Eurovision 2019: Det händer i dag

Resten av bidragen i andra semifinalen äger scenen i Tel Aviv - åtminstone under tisdagen. Här finns 4-5 tuffa konkurrenter till Sverige, bland annat en av de stora förhandsfavoriterna.

Tankarna går förstås till holländske Duncan Laurence. I eftermiddag genomför han sin första repetitionsomgång. Han kom till Tel Aviv igår, och det gjorde även Norges representanter.

Trion KEiiNO landade alltså i ESC:s värdstad på måndagen "med ett smil på læperne sine". Klockan 13:20 i eftermiddag är det dags för deras rep.

Då har vi nämnt två som den svenska låten i första hand får göra upp om finalplatserna med i semifinal 2. De andra vi har i åtanke är ryske Sergej Lazarev, Maltas Michele Pace och kanske också Chingiz från Azerbajdzjan.

Klart är att det är starka låtar i detta kval där Sverige ska försöka nå finalen. Kvalitativt betraktas denna semifinalen som en av de bättre på senare tid.

Det är bidragen med startnummer 10-18 i semi 2 som är aktuella. När dagen är över har samtliga 35 tävlande i bägge semifinalerna repeterat en första omgång i arenan Expo Tel Aviv Convention Center.

Kommentarer