Kamera-rep för John Lundvik och premiär för finalister

Merparten av bidragen i semi 2 repeterar för andra gången på fredagen. Det betyder att vi kommer att få se hur det svenska bidraget kan förväntas ha för look i tv och andra skärmar i samband med direktsändningen nästa vecka.

Som vi tidigare berättat publicerar EBU:s officiella Eurovision-sida på YouTube en halv minuts klipp av hur varje lands framträdande är tänkt att gestalta sig för tittarna där hemma eller på lokal. Ibland benämns dessa övrningar för tv-kamera-repetitioner.

Enligt schemat avslutar John Lundvik tillsammans med gospelkören semifinalisternas insatser, det blir efter klockan 14. Därefter vidtar de allra första repen för "The Big 5" och värdlandet. Som vanligt sex tävlande som slipper kvala eftersom de redan är klara för finalen nästa lördag den 18 maj.

Israel inleder kl. 15 och Tyskland är sist ut framåt 19-tiden i kväll. Däremellan har en av årets förhandsfavoriter haft premiär på scenen i Tel Aviv, italienaren Mahmood. Kan oddsen komma att påverkas av hans första repetition tro?

Kommentarer