ESC 2019: Första dagen med repetitioner

Nio av de tävlande i första semifinalen prövar sina vingar på scenen i Tel Aviv i dag. Därmed inleds ungefär en veckas övningar innan det är dags för tävling.

Tidsschemat för lördagens repeterande ser du här ovan. Klockslagen anger svensk tid och visar när de olika ländernas artister startar sina rep. I den här omgången tillåts inga fans eller journalister att vara inne i arenan, bilder och rörligt material tillhandahålls enbart av EBU och publiceras på YouTube och officiella webbportalen Eurovision.tv

Cyperns Tamta är första deltagaren av 41 som intar scenen vid 9-tiden på morgonen. Hon öppnar ju också hela Eurovision Song Contest 2019 då hon tilldelats startnummer 1 i semi 1.

Hennes Replay är en av favoriterna och en så kallad "snackis". Många tippar att Cypern återigen kommer att göra mycket bra ifrån sig i resultatlistan. De lyckades ju med en "all time high" för ett år sedan genom sin 2:a plats i Lissabon.

Det blir nordiskt nästan direkt, men till skillnad mot Cypern hör Finland denna gången inte till förhandsfavoriterna. Låten Look Away har beskrivits som alldeles för slätstruken och föråldrad i den genre den tillhör, DJ-tillverkad dancepop.

Av Eurovision-fansen har bidragets text om utanförskap och att se bort från problem fått mer beröm än soundet som anses låta mer 90-tal än 10-tal.

Darude i DJ-båset tillsammans med sångaren Sebastian Rejman har startnummer 3 i första semifinalen. I dag börjar de repa klockan 10:20.

Här är repetitionsschemat mer i detalj:

Kommentarer