Fördelningen av poäng till alla andra

Så här i tider av EU-val passade flaggan bra! Särskilt med tanke på att ESCsverige nu håller på att uppdatera statistiken för alla länder i Europa som deltog i årets ESC. Norden har redan fått de siffror de ska ha.

Nederländerna fick poäng av samtliga 41 i Tel Aviv, totalt 498. Som mest kom 20 från Portugal och minst från Montenegro 1. Sverige höll sig väl framme med sammanlagt 18 avgivna poäng till vinnarlåten, 12 från juryn och 6 från folket.

Holländarna fick vid förra helgens final sina allra första poäng av Azerbajdzjan.

Alla placeringar och poäng till de holländska bidragen:  Nederländerna i ESC

Schweiz tackade för 364 nya poäng och kan glädja sig åt att ha belönats av flera länder som aldrig gjort det. Här kan nämnas San Marino, Albanien, Moldavien, Nordmakedonien, Tjeckien och Australien. Att folket "Down Under" inte tidigare gett några poäng har dock sin förklaring. I år tog sig Schweiz till final för första gången sedan 2014 och året efter kom australiensarna med i Eurovision.

Alla placeringar och poäng till de schweiziska bidragen:  Schweiz i ESC

Samtliga nationer finns som vanligt samlade på vår specialsida "Fakta". En slags databas över de 52 länder som någon gång haft med ett bidrag i ESC från 1956 fram till i dag.

Ta del av mer på:  Fakta

Kommentarer