Slogan för Junior ESC 2019: "Share The Joy"

Dela glädjen och det roliga. Det tycks bli slogan för årets Junior ESC. Något som var tänkt att avslöjas av polsk tv och EBU på en presskonferens i Tel Aviv i samband med Eurovision dagen före första semifinalen. Men allt har redan läckt på Instagram.

Avslöjandet gäller inte enbart slogan "#Share The Joy" utan också loggan, ett slags stjärnbildsaktigt hjärta i lila. Vi har tidigare berättat att juniorversionen av ESC hålls söndagen den 24 november i Polen och närmare bestämt i staden Gliwice. För några veckor sedan hade tio tv-stationer anmält sitt intresse för att delta, men fler än så lär det bli framöver

Läs också:  Wales ger Junior en ny chans  ⇨

Förra årets JESC hade "LightUp" som slogan och hölls i den vitryska huvudstaden Minsk. Där vann Polen tävlingen för första gången tack vare Anyone I Want To Be med 13-åriga Roksana Wegiel.

Sverige var tidigare en trogen deltagare men har nu inte varit med sedan 2014. Det verkar heller inte aktuellt med någon comeback, varken från SVT:s eller TV4:s sida.

Läs också:  Nej, nej och åter nej!  ⇨

I övrigt ligger det valda temat "#Share The Joy" väldigt nära "Share The Moment" som norrmännen hade 2010 när Eurovision Song Contest avgjordes i Oslo.

Kommentarer